Lær hvordan du får mest muligt ud af dit Team

At være en leder er ikke let. Hver man ser til dig at træffe beslutninger, løse konflikter, og til at bære hele ansvaret. At være en leder kan være et ensomt job.
Nogle af os er født ind i ledelse. For dem er det ubesværet indsats. De har ingen skrupler (eller i det mindste de ved hvordan man kan skjule dem) om at gøre svære beslutninger, om at tage ansvar, og at vide, at det kan føre til bitterhed og isolation fra andre teammedlemmer.
Andre er tvunget ind i den. De finde sig selv at overtage rollen på grund af en uforudset hændelse, og prøv og afbalancere deres venskaber og relationer med kravene i rollen. Dette næsten altid fører til frustration, stress og samlede utilfredshed med situationen fra alle.
Så er der andre, der vokser ind i rollen. De er i stand til at tilpasse sig presset rollen kræver, og praksis på balancering ansvar i position med relationer på arbejdspladsen og hjem.
Så, hvoraf den ene er du? Er du i en ledende rolle ved valg, eller ved et uheld?
Jeg har fundet, at jeg i første omgang var utilsigtet leder. Jeg befandt mig i rollen uden helt at vide, hvordan jeg kom der. Jeg har altid vidst, at flytte i erhvervslivet, jeg skulle til at ‘holde min hals ud’ og risikere ‘at have mit hoved hugget af’, men når fremme skete, jeg var stadig nervøs og i vid udstrækning uforberedt på det. Hvad gjorde tingene endnu mere udfordrende var, at jeg var yngre end de ansatte, som jeg blev bedt om at lede.
Jeg fandt, at der er en oplyst tilgang til at være førende, tager tid at udvikle, men har de bedste resultater på lang sigt. Dette jeg hvordan jeg tilpasset min nye udfordring:
Jeg arbejdede først på at forstå mit hold. Jeg fandt det afgørende betydning, at de føler en del af beslutningsprocessen, og at deres udtalelser blev valideret.
For det andet, jeg tog min tid. Jeg har aldrig gjort en beslutning uden at samle så mange facts som muligt inden for en passende frist. Jeg aldrig tillod mig at trække tiden ud (ikke alt for meget :-)), men jeg prøvede hårdt på at gøre en ‘refleksmæssigt’ beslutning. Ved at gøre dette, var jeg i stand at få holdets deltagelse og støtte for den endelige beslutning.
For det tredje forstod jeg, at med en ledelse rolle kommer både anerkendelse og risiko. Jeg lærte at håndtere denne risiko og til en vis grad omfavne det. Nogle dage det var skræmmende, og andre dage nød jeg virkelig udfordringen.
Dog er de vigtigste for min succes i enhver lederrolle bygning respekt i teamet. Der er absolut sandhed i udtrykket, du er kun så stærk som din svageste led. Jeg kunne ikke have opnået, hvad jeg har i mit liv uden støtte og respekt af dem, jeg har arbejdet med.
Der var dage, hvor jeg virkelig kæmpede for forstå mit hold, men så længe jeg gav mig selv tid til at lære rollen og forstå gruppemedlemmerne, jeg normalt ville få det resultat, at jeg sigtede til.
Hvis du er, eller du har til hensigt at være ledere i erhvervslivet, tilbringe tid til at lære at kende dit team og validere deres input. Du vil aldrig gøre det til toppen uden mindst én anden menneske, at hjælpe dig med at få der. En sand leder er en person, der er i stand til at bringe bedst på andre.
Så hvad er dette udtryk – sammen alle opnår mere?? Corny, men meget, meget sandt.

One thought to “Lær hvordan du får mest muligt ud af dit Team”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *